Blog

Menstruace je nekončeným zdrojem mýtu a pověr. Jelikož se v naší společnosti o menstruaci téměř nemluví a je to jen období ženy, kdy potřebuje úžasné pomůcky pohlcující modrou tekutinu z reklam, těžko hledat pravdu.

Hledáme-li definici jin jógy, většinou se dočteme, že jin jóga je pomalá, jemná, uvolňující, meditativní forma jógy. Často se v popisu zdůrazňuje, že při ní dochází k intenzivnímu protahování díky setrvání v jednotlivých pozicích 3-5 minut, někdy i déle.

Na první pohled by se neznalému oku mohlo zdát, že jsou oba obrázky pánve téměř totožné. Jeden z rozdílů je ale značný, a to kyčelní jamka vlevo a její směr dopředu a dolů. A kyčelní jamka vpravo a její směr více do strany. Úhly, které budou v takových jamkách svírat stehenní kosti, budou značně rozdílné, stejně jako budou poté rozdílné...

Restorativní, fasciální a jin jóga často v představách klientů (i lektorů) splývají v jakoukoliv jógu, kde se spíše odpočívá. Není tomu tak, každý z těchto stylů má svá specifika, svůj záměr a své postupy. Pokud jde o restorativní a jin jógovou praxi, má dokonce téměř opačný cíl. Pojďme se proto na základní rozdíly podívat:

Blok jako pomůcka pro jógovou praxi má široké využití. Tato levná a přitom užitečná krychlička nám pomáhá dosáhnout pohodlí v sedu, dotáhnout pozice tam, kde nám zkrácení svalových řetězců nedovolí jejich plné provedení, pomáhá i při restorativních pozicích, když podepřením končetin zajistí to pravé pohodlí.

Začínáte s cykličností a potřebujete rychlou a jednoduchou pomůcku k orientaci v jednotlivých fázích? Stáhněte si náš tahák pro Cyklický trénink.

Kdy necvičit

28.06.2023

Zdravotní kontraindikace pro lekce jógy ve vzduchu:

POKUD SE CHYSTÁTE NA PRVNÍ LEKCI JÓGY NEBO FLY JÓGY, URČITĚ SE HODÍ PŘEČÍST SI NÁSLEDUJÍCÍ ŘÁDKY:

Úřad práce v České republice podporuje rekvalifikace pro jógu i fitness (u nás specializace na jógu ve vzduchu). Získání dotace pro daný kurz není úplně snadné, ale není také nemožné. Jak na to?